Naleśniki można przygotować na tysiące sposobów: puszyste, cienkie, grube, delikatne lub chrupiące; tradycyjne polskie naleśniki, amerykańskie pancakes czy francuskie crêpes – każdy ma swoje ulubione. Możesz wybrać klasyczne słodkie nadzienie, takie jak np. dżem, duszone jabłka, słodki twarożek, owoce, dodatkowo bitą śmietanę, czekoladę, karmel, cukier puder. Jeśli wolisz wytrawne smaki, spróbuj naleśników z mięsem, serem, warzywami czy grzybami. Śniadanie, obiad czy kolacja – każda pora dnia jest dobra, by przygotować naleśniki. Jaka jest Twoja ulubiona wersja?

Kelnerzy z klasy 1TA przygotowali naleśniki z duszonymi jabłkami, kucharze z 3EP również z jabłkami i kremem czekoladowym, piekarze z 3BP wybrali tradycyjne naleśniki z dżemem truskawkowym. Dziełem kucharzy z klasy 3CP było danie obiadowe: naleśniki ze szpinakiem i fetą, sosem pomidorowym i mizerią. Natomiast puszyste amerykańskie pancakes z miodem, bitą śmietaną i orzechami wybrali kucharze z klasy 1TA.